Hogyan dolgozunk?

 

CompanyDoctors HogyanDolgozunkVállalkozásfejlesztési Edzésprogram

Azért hivjuk edzésprogramnak, mert nem pusztán elméleti ismeretekről van szó, hanem konkrét gyakorlati helyszíni segítségnyújtásról, egy hatekonyságnövelő stratégia kidolgozásáról, és lépésről lépésre való bevezetéséről.

 

A konzultációs program célja:

Az ügyvezetőnek történő egyéni szakmai segítségnyújtással elérni, hogy ki tudja dolgozni, és végig tudja vinni cégében azt a stratégiát, amellyel eléri, hogy forgalmat és még inkább eredményt tud növelni, hatékonyabb marketinggel, költségracionalizálással es felelősségteljesebb vezetői gárdával.

Egy ilyen edzésprogram fő feladata segíteni a vezetőt abban, hogy a napi problémamegoldás ne terelje el a figyelmet cégének lényegi kérdéseiről, és végig ,,fókuszált" tudjon maradni. A vezető a konzultánssal azon dolgozik, hogy a stratégia mellett kialakítsanak egy olyan eszközrendszert, aminek segítségével az ügyvezető el tudja érni, hogy az emberek el is végezzék a kitűzött feladataikat, különben semmilyen elmélet nem fog működni.

 

A módszertanunkról:

Módszertanunk lényege a havi rövid, konkrét stratégiai konzultációs találkozók az ügyvezetővel. Ebben a formában a vezető egy konkrét programon halad, amivel nem tér le a kitűzött céljáról. Tapasztalat szerint külső segítség nélkül azért nem tud hatékonyan céget építeni a cégvezető, mert:

 • a vezetőnek hiányzik egy apró információ, Iöket, hogy egy új programot beindítson
 • elakad egy problémánál, es nincs ideje átgondolni
 • a tervek elakadnak a munkatársaknál, es nem jut idő átlendíteni őket rajta
 • az esetleges munkatársi ellenállások letörik az ügyvezető kedvét, és belefárad
 • általában elsikkadnak a legfontosabb cégépítési teendők a napi operatív problémamegoldások közepette, es akkor kapunk fejünkhöz, amikor mar baj van
 • mivel nem jut idő a jövőépítésre, a cég csak utólagosan tud reagálni a piaci változásokra, amikor már késő

 

Erre jók a havi rendszeres néhány órás konzultációk, melyek kontrollt adnak a cégvezetőnek:

 • mutatókat állítunk fel, amelyekből látjuk havi szinten, hogy hol tart a cég
 • kielemezzük a jelenlegi céges mutatókat
 • kidolgozunk egy stratégiát és a stratégiához szükséges konkrét programokat
 • kidolgozzuk a feladatok eredményességének mutatóit- valamit, ami alapján mérni tudjuk a változásokat
 • átbeszéljük a menet közbeni elakadásokat, problémákat.

Egy ilyen külsős konzultációs program előnye, hogy felgyorsítja az Ön üzleti céljai elérését, hiszen a konzultációk visszaadjak a menet közbeni problémák és nehézségek miatt csökkenő energiákat.

 

Mit írnak a konzultációnkról?

"Hosszabb kihagyás után – amit ma már bánok – 2009. decemberében újra folytatni kezdtük a konzultációkat Nagy Gézával. A cégem az elmúlt években szinte folyamatosan növekedett, de voltak olyan részek és témák, amik nyugtalanítottak, és vezetőként folyton bizonyos problémákon járt az eszem. Ez pl. olyankor volt leginkább zavaró, amikor a családommal voltam együtt, de igazán nem tudtam felszabadultan élvezni a közös tevékenységet, mert eközben is „fejben" folyton meg akartam oldani bizonyos problémákat, és valahogy nem ment. Aztán egy gyors kivizsgálás, helyzetelemzés következett Gézával (kb. 2 órát tartott mindössze), amikor felfedeztem, hogy nem is ott van a probléma, ahol én kerestem és amit folyton meg akartam oldani. A megoldás nagyon egyszerű és kézenfekvő – így utólag. Mivel a cégen bizonyos területen eddig egyben, nem szétválasztva működtek, így valódi, érdemi növekedés eleve nem jöhetett létre. Ezt felfedezve gyorsan átszerveztünk a cégben bizonyos tevékenységeket és a hiányzó pozícióra a meglévő csapatból választottunk alkalmas személyt. 2010 január első két hetére már megvolt a negyedéves tervezett megrendelés-állományunk, ami eddig sosem sikerült, és így sokkal nagyobb nyugalommal indítottuk az évet. Ráadásul az addig oly gyakran „csépelt" üzletfejlesztő értékesítést is nagyban tehermentesítettük, ahol ennek következtében szintén elkezdtek jönni a jobb eredmények. Kisebb nyomás, nagyobb eredmény. A vezetés embert felőrlő napi malma lassan átalakul higgadt stratégiai vezetéssé, amire már rég kerestem a megoldást. És az eredmények igazolják, hogy ez a helyes út. Közben a vezetőket is elkezdtük képezni Géza segítségével, és egyre inkább önálló „játékosokká" tesszük a munkatársainkat, akik a saját játékterükön belül, élvezettel csinálják a feladataikat, és így sokkal eredményesebbek is. A könnyedebb, lazább, játékosabb felfogás érdekes módon több eredményt hoz.

Köszönöm az eddigi segítséget és örömmel várom a folytatást."

Tokár Péter,
ügyvezető igazgató,
TESK Tanácsadó Kft.

 

Kérje ingyenes cégfelmérésünket MOST!

 

kattintson a linkre: INGYENES CÉGFELMÉRÉS,
vagy kattintson az e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és írjon nekünk, válaszolni fogunk
vagy hívjon minket a 06 30 361 4061 mobil-számon.