Referenciák

Az Elszöv-Automatika Kft. az együttműködésünk során megduplázta a termelését. Emögött az adat mögött rengeteg munka van.

Marketingjüket folyamatossá és növekedővé tették, a céget megszervezték:

      
 • minden munkatársnak van munkaköri leírása, ami szerint dolgozik és számonkérhető,
 •     
 • a munkatársak rendelkeznek termelési statisztikákkal,
 •     
 • munkatárs felvétel csak tervezetten történik, szervezési tábla szerint,
 •     
 • pénzügyi rendszerük van, ami még termelékenyebbé teszi a vállalkozást.

Ami talán a legfontosabb, hogy a cégvezető nyugodt és a jelenlévő gazdasági helyzet sem ingatja meg a cégét.
A cég leszolgáltatott munka statisztikája az egekbe tart.

STAT ElszovAutomatikaKft

„Úgy vélem, hogy egy cégvezetőnek, cégvezetésnek nem kell szégyellnie, hogy külső segítséget vesz igénybe a válság megoldására…”

Baranyai Géza
Elszöv-Automatika Kft.


"Nagyon örülök ha hírlevelet kapok tőletek, mert ezek az írások jól érthetőek, és tele vannak olyan hasznos információkkal, melyeket akár azonnal hasznosítani tudok.
Volt rá példa, hogy egyes elemeit kiemeltem, és kinyomtattam a munkatársaim részére, hogy ők is érezzék hogy mit és hogyan kell tennünk a cég felemelkedéséért.
Munkátokkal, és hozzáállásotokkal elértétek azt, hogy igazi szakértőként nézek rátok."

Szabó Imre
Konyhastudió


"19 éve vezetem a cégem és ahogy a "nagy könyvben" meg van írva, szakmailag elég jól, de szervezésileg teljesen pocsékul.
Arra hamar rájöttem, hogy egy tulajdonos önmagát tudja a legjobban kizsákmányolni, de nem igazán tettem ellene semmit. Kezdek kicsit elfáradni és eldöntöttem, hogy minden segítséget igénybe veszek ahhoz hogy a saját hajamnál fogva ki tudjam rángatni magam ebből a rossz beidegződött gyakorlatból.
Ezért gondoltam, hogy remélhetőleg segítségemre lesz egy ilyen ingyenes cégfelmérés, mert látom már a hibákat, csak még a változtatásig nehezen jutok el."

Huszár Teodóra
Theodóra Quelle Könyvvizsgáló és Ügyviteli Kft.


"2007 decembere óta használom a Company Doctors által kialakított pénzügyi tervezési rendszeremet.

Elég komolyan hangzik ez egy mikrovállalkozás esetén, de már tarthatatlan volt a helyzet. Az elmúlt 2 évben minden adó, áfa fizetéskor intenzív kintlévőség behajtásba kellett kezdenem, hogy határidőre utalhassak. Nagyon nem volt kedvem saját zsebből támogatni a vállalkozásomat. Hullámhegyek, hullámvölgyek követték egymást. Pontosan az adózás rendjéhez igazodva. Ahogy fejlődött a vállalkozásom, egyre nagyobbak lettek ezek a hegyek-völgyek., és azt sem lehetett megállapítani, hogy sok pénze van-e a cégnek, vagy a következő adófizetéskor lenullázzuk a számlánkat.

Ezen akartam egy kicsit változtatni, amikor megkerestem a Company Doctors tanácsadóját.

Az első meglepetésem, a tanácsadói díj. Ezt ki tudja fizetni egy mikrovállalkozás is!

Azóta sok minden változott, sok mindent kezelek fegyelmezettebben, sok mindent látok máshogy.

Már így pár hónap után is látszik a rendszer működésének eredménye.

ÁFA könnyedén kifizetve, adók betartalékolva, pedig ezekben a hónapokban még egy saját kiadású könyvet is megjelentettem ennek minden költségével együtt.

Köszönöm a Company Doctors támogatását, aminek az árát azóta már be is hozta a kialakított rendszerem."

STAT HumanMuhelyBt

Fata László
ügyvezető
Humán Műhely Bt.


"Hosszabb kihagyás után – amit ma már bánok – 2009. decemberében újra folytatni kezdtük a konzultációkat Nagy Gézával. A cégem az elmúlt években szinte folyamatosan növekedett, de voltak olyan részek és témák, amik nyugtalanítottak, és vezetőként folyton bizonyos problémákon járt az eszem. Ez pl. olyankor volt leginkább zavaró, amikor a családommal voltam együtt, de igazán nem tudtam felszabadultan élvezni a közös tevékenységet, mert eközben is „fejben" folyton meg akartam oldani bizonyos problémákat, és valahogy nem ment. Aztán egy gyors kivizsgálás, helyzetelemzés következett Gézával (kb. 2 órát tartott mindössze), amikor felfedeztem, hogy nem is ott van a probléma, ahol én kerestem és amit folyton meg akartam oldani. A megoldás nagyon egyszerű és kézenfekvő – így utólag. Mivel a cégen bizonyos területen eddig egyben, nem szétválasztva működtek, így valódi, érdemi növekedés eleve nem jöhetett létre. Ezt felfedezve gyorsan átszerveztünk a cégben bizonyos tevékenységeket és a hiányzó pozícióra a meglévő csapatból választottunk alkalmas személyt. 2010 január első két hetére már megvolt a negyedéves tervezett megrendelés-állományunk, ami eddig sosem sikerült, és így sokkal nagyobb nyugalommal indítottuk az évet. Ráadásul az addig oly gyakran „csépelt" üzletfejlesztő értékesítést is nagyban tehermentesítettük, ahol ennek következtében szintén elkezdtek jönni a jobb eredmények. Kisebb nyomás, nagyobb eredmény. A vezetés embert felőrlő napi malma lassan átalakul higgadt stratégiai vezetéssé, amire már rég kerestem a megoldást. És az eredmények igazolják, hogy ez a helyes út. Közben a vezetőket is elkezdtük képezni Géza segítségével, és egyre inkább önálló „játékosokká" tesszük a munkatársainkat, akik a saját játékterükön belül, élvezettel csinálják a feladataikat, és így sokkal eredményesebbek is. A könnyedebb, lazább, játékosabb felfogás érdekes módon több eredményt hoz.

Köszönöm az eddigi segítséget és örömmel várom a folytatást."

Tokár Péter,
ügyvezető igazgató,
TESK Tanácsadó Kft.


„A konzultációt megelőzően hatan dolgoztunk a cégben, hullámzó intenzitással, hullámzó 2-4 milliós havi forgalommal. …
Ma tizenegyen vagyunk a cégben, és a havi forgalmunk jelenleg 8-10 millió környékén mozog.”

STAT KeryGepBt

Kersák István
Kery-Gép Bt.


"Köszönöm nektek, mert nap mint nap segítetek abban, hogy ne értsek egyet a kudarccal, azzal, hogy nem lehet mit tenni. És így egyre szélesebb lesz az a kör, ahol hisszük, hogy a dolgok rajtunk múlnak."

STAT DrKocsisIldiko

Dr. Kocsis Ildikó
Ügyvédi Iroda


„A vezető »magányosságát« és a beidegződött rutint, a szakmai belső vakságot csak egy konzultáns tudja hatékonyan kezelni. Kívülről meglát olyan dolgokat, amiket én már nem veszek észre. Döntéseimhez jó, ha kapok támogatást vagy szakszerű korrekciót, hogy ne menjek el esetlegesen rossz irányba, hogy mire azt észreveszem, már túl késő legyen.”

STAT HunorCoopZrt

Mészáros Zoltán
Hunor-Coop Zrt.


'A cégünk nem könnyű helyzetben volt, mikor elkezdtünk a Company Doctors-sal dolgozni.

Kedvem lett volna ott hagyni az egészet és felállni, elmenekülni, elfutni a problémák elől.

Amióta szervezzük a céget a következő dolgok történtek:

      
 • Van egy szervezési táblánk, ami szerint működünk, ez a kollégáknak is reális.
 •     
 • Néhány nem dolgozó vagy alacsonyan teljesítő ember elhagyta a céget.
 •     
 • Folyamatosan vezetjük a cég és a munkatársak termelését mutató statisztikákat.
 •     
 • Bevezettem egy kollektív bónusz rendszert, ami egyrészt a kollégák jutalmazására másrészt a csapat összetartására van hivatva.
 •     
 • A cégem halad előre, egyre jobban megy.

További terveken dolgozunk, hogy a cég töretlenül fejlődjön és egy csapatként vigyük előre a szekeret.

A Gézával történő konzultáció sokat hoz, ezzel elégedett vagyok és csak bámulok.

Kedves Géza!
Mindent összefoglalva örülök, hogy megismerhettelek és megtiszteltetésnek tartom, hogy együtt dolgozhatunk."

STAT DolphinKft

Vörös Mihály
Ügyvezető
Dolphin Kft.


"Egy szerszám kis és nagykereskedésem van. Szokásos magyar céghez hasonlóan haladtunk az "árral". Ebből elegem lett, és hatásos változásokat akartam. Itt lépett be a képbe a Company Doctors, akik segítettek a vállalkozásom megszervezésében, hatékonyabbá tételében.

A cégem konzultációja közben megváltozott a rálátásom a dolgokra.

Könnyebben vezetem a vállalkozásomat, céltudatosabb lettem.

Eddig cél nélkül dolgoztunk, ahogy jöttek a tennivalók, mi tettük a dolgunkat. Ez nem tervezett cselekvés volt.

Most már egy kitűzött cél mentén haladunk előre. A szerepem, mint cégvezetőnek nagyobb lett, jobban átlátom a feladatokat, a vezetéstől a végrehajtásig.

Az adminisztráció területe teljesen megváltozott. Olyan eszközeink vannak, amik átláthatóvá, mérhetővé teszik ezt a területet. A belső és külső kommunikációnk hatékonyabb lett.

Régóta húzódó ciklusokat zártunk le, most már a jelenre és a jövőre koncentrálunk."

Házi György
Trapéz By Kft. Ügyvezetője