Küldetésünk

 

„Amikor megkérdezték, mi a munkánk célja, azt válaszoltuk: szabadságra küldeni az ügyvezetőt."

 

Bár a nevünk cégorvosok, igazából nem cégeket gyógyítunk, hanem a kis- és középvállalkozások első számú vezetőinek problémáit segítünk orvosolni – és ennek hatására „gyógyul" a cég. Köztudott, és nehezen cáfolható ugyanis az a tény, hogy a felsővezető/tulajdonos állapotától és tudásától függ leginkább cége sikeressége.

Konzultációink során a célunk, hogy Ön, mint cégvezető kevesebb idegeskedéssel és kevesebb erőfeszítéssel tudja vezetni a cégét, miközben az Önnek növekvő profitot hoz.

Ez az egyszerű mondat a gyakorlatban lehetetlennek tűnik, hiszen a cégnövekedés egyre jobban leterheli az ügyvezetőt, míg végül eljut egy olyan pontra, ahol éjt nappallá téve dolgoznia kell, hogy sínen tudja tartani a dolgokat.

A probléma minden esetben szinte ugyanaz: a forgalom, a megrendelések és az alkalmazottak számának növekedésével nem javul egyenes arányban a hatékonyság és az eredményesség.

Nem marad más hátra, mint egyre többet dolgozni. Van aztán egy olyan pont, ahol az ügyvezető eljut teljesítőképessége határáig, és hacsak nem kezd szervezeti átalakításokba, cége stabilitása megrendül, és egyre kevésbé tudja állni a konkurenciaharcot.

A mi célunk kettős: stabilizálni a céget, emellett több szabadságot adni a cégvezetőnek.

Konzultációink napi gyakorlati megoldásokat kínálnak konkrét problémákra, melynek végeredményeként előáll egy olyan cégvezető, aki magára tudja hagyni a cégét, és az anélkül is stabilan működik, hogy neki napi 12 órákat kelljen dolgoznia. Mindenki tudja és végzi a feladatát, vagyis a céget a munkatársak ugyanúgy viszik és építik, mint maga a tulajdonos, nem szükséges a mindennapos operatív részvétel, elég egy szokásos felügyelet és ellenőrzés is.