Szervezeti kivizsgálás

A VALÓDI OKOK FELTÁRÁSA

"A legnagyobb hiba, amit egy tanácsadó elkövethet, hogy a cég alapos ismerete nélkül "nekiugrik" az átszervezésnek. Fejszével nem lehet finomra hangolni egy zongorát."

 

kivizsgalasA cégvezetési tanácsadóktól gyakran azt várják el, amikor találkoznak egy céggel, hogy azonnal mondják meg, mi a baj, mit kell megváltoztatni, mitől lesz a cég hatékonyabb, hogyan lesz jobb személyzete és több bevétele. Várják, hogy a tanácsadó egy "varázspálcával" egy suhintással változtassa meg a sokéves beidegződéseket, "csípőből" darálja le a megoldási képletet. Munkánk során azt tapasztaltuk, hogy "varázspálcák" nem léteznek, nem lehet néhány pillanat alatt megváltoztatni egy cég működését. Azt is tapasztaltuk, hogy még ha lenne is ilyen varázserőnk, akkor is szükség van egy komoly helyzetelemzésre, mielőtt bármilyen szervezési tanácsot adnánk. Egy, a cég múltját, szerkezetét, eddigi sikeres vagy sikertelen termelési fázisait meg nem ismerő tanácsadó, egy hirtelen adott tanácsával, több éve sikeresen működő struktúrákat tehet tönkre, és a cég bevételeinek nagy részét megtermelő munkatársakat távozásra kényszerítheti. Ezért mi elhatároztuk, hogy nem végzünk "szerencsejáték" típusú tanácsadást, nem találomra mondjuk meg, hogy mit változtassanak, vagy mit javítsanak ügyfeleink, nem más cégeknél bevált sablonokban gondolkodunk.

Ehelyett kivizsgáljuk a céget.

A kivizsgálás folyamán meghatározzuk, hogy mely területeken csökkennek a termelési mutatók, és ott megtaláljuk ennek okát. Ezután a megtalált valódi ok kezelésére kidolgozunk egy programot, amit végre is hajtatunk ügyfelünkkel, folyamatosan megfigyelve a változásokat. Amennyiben a termelés növekszik, úgy a program változásait megerősítjük. Azokon a területeken, ahol a termelés növekedett a múltban, ott megtaláljuk a növekedés valódi okát és egy program segítségével újraélesztjük az okot és megerősítjük, hogy ismét növelhesse a termelést és a bevételeket. A cég ilyen módú megismerése segíti, hogy ügyfeleinknek valóban testre szabott, az ő vállalkozásukat érintő és azt javító tanácsokat adhassunk, amelyek a működő területeket nem teszik működésképtelenné, hanem inkább még erőteljesebbé. A termelést gátló tényezőket viszont könyörtelenül megtaláljuk és kezeljük, felhasználva ügyfeleink cégükkel kapcsolatos tudását és adatait is.

Mi kivizsgálással kezdünk!

 

Kérje ingyenes cégfelmérésünket MOST!

 

kattintson a linkre: INGYENES CÉGFELMÉRÉS,
vagy kattintson az e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és írjon nekünk, válaszolni fogunk
vagy hívjon minket a 06 30 361 4061 mobil-számon.

 


"A Kivizsgálás során egyszer csak világossá vált, hirtelen azt éreztem, hogy igen, megvan a BŰNÖS, és tudom, hova nyúljak, mit kezeljek, mit változtassak meg! Eddig valahogy véletlenszerűen menedzseltem a problémákat, és azok jöttek is csőstül. Most tudatosan kezelem őket, és tudom, hogy ez gyorsan eredményt hoz: stabilitást. Hirtelen a munkatársakkal való viszony és kommunikáció is jóval gördülékenyebbé vált. Most letisztult irányban és jóval tudatosabban folytatjuk a munkát, és most már látom, hogy mi a következő lépés. Ennek az ügyfeleink is nagyon-nagyon fognak örülni!"

Tokár Péter
ügyvezető igazgató
TESK Kft