Munkaköri leírások

AZ ÜGYVEZETŐ "KLÓNOZÁSA"

"Ha nem tudod megtanítani az embereidnek, amit tudsz, sosem leszel sikeres ügyvezető. Oszd le (a feladataidat) és uralkodj!"

 

munkakorokSok vezető érzi úgy, hogy "egyre többen vagyunk, az én munkám mégsem csökken". Rengeteg idejét elveszik a munkatársi fegyelmezések, a problémák megoldására szánt órák.

 

Elvárható vajon, hogy egy néhány hónapja felvett alkalmazott ugyanolyan elkötelezett legyen a cég iránt, mint a tulajdonos?

 

Hogyan érhetném el, hogy tulajdonosi szemlélet uralkodjon a cégem minden pontján, anélkül, hogy én jelen lennék?

 

A cégtulajdonosok szeretnék, hogy szándé- kaik, irányelveik megkérdőjelezhetetlenül ott legyenek a munkatársi fejekben, legyen céges csapatszellem és együtt gondolkodás, a munkatársak szeressenek ott dolgozni, motiváltak legyenek, és legyen bennük elkötelezettség.

Ha profi játékosokat akarunk, profi menedzsmenttel kell rendelkeznünk.

Minden vezetőnek szabályzásokat, belső irányelveket kell kidolgoznia ahhoz, hogy csapatát eljuttassa a célig, vagy hogy a célhoz vezető úton tartsa. Munkatársak legtöbbször a nem egyértelmű elvárásokra, összevissza utasításokra szoktak panaszkodni, ugyanakkor érdekes, hogy szeretik az egyértelmű, világos szabályokat, elvárásokat.

A vezetői szándék és tulajdonosi szemlélet munkatársakba való beoltásának, azaz a vezető klónozásának eszköze a munkaköri leírások és belső szabályzások adminisztratív technológiája.

 

Hasonlatos ahhoz, amikor egy számítógépet beüzemelnek és beprogramozzák a teendőket. A munkatársakba is bele kell ültetni a helyes ügyfélkezelés, a belső házirend, a partnerekkel való céges viselkedés irányelveit, csakúgy mint azt, hogy munkakörükben pontosan mit és mit nem várunk el tőlük.

 

Sok vezető állítja, hogy "de hát az egyetemet nem taníthatom meg nekik!" Minden vezető álma az a munkatárs, akivel nem kell törődni, akinek nem kell semmit elmondani és leszabályozni, mindent tud és csinál magától. Aki, mint egy gép, beállítjuk, és kisebb karbantartás mellett folyamatosan üzemel.

 

Létezik ez az embertípus. De a tapasztalatok szerint olyan környezetben bukkan fel és érzi jól magát (vagy nevelődik ki), ahol munkájához minden segítséget megkap, ahol világosak az elvárások, ahol egyértelműek és részletesek a játékszabályok. Ugyanoda kanyarodtunk vissza.

A legjobbak a profi cégeket választják.

Mi már "klónozhatunk" embereket!

Segítünk létrehozni valóban működő és termelést gyorsító munkaköri leírásokat!

 

Kérje ingyenes cégfelmérésünket MOST!

 

kattintson a linkre: INGYENES CÉGFELMÉRÉS,
vagy kattintson az e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és írjon nekünk, válaszolni fogunk
vagy hívjon minket a 06 30 361 4061 mobil-számon.

 


"Nemrég egy olyan dolog történt velem, amit már nagyon régen éreztem. Most érzem végre, hogy van cégem. Nem egy munkahely, ahová az ember bevonszolja magát minden nap. Olyan cégem van ahová érdemes bejönni. Olyan cégem van ahol, a kollégáim tudják és teszik a dolgukat.

Nem kell azon töprengenem, hogy hogyan fogom őket rávenni a munkára. Egyszerűen csak megbeszéljük a dolgokat, és működik.

Öröm bejönni, öröm ilyen kollégákkal együtt dolgozni. Tudom, hogy akkor is végzik a dolgukat, ha nem vagyok bent. Ez az amit sok ügyvezető megirigyelne. Kötelességtudó alkalmazottak, akik teszik a dolgukat."

Izsó László
ügyvezető igazgató
ROSS Systems Hungary Kft.