Szervezési tábla

A PÉNZTERMELŐ GÉPEZET

"A jól kidolgozott szervezési tábla az a rendszer, amely biztosítja, hogy a munkatársak csak olyan tevékenységeket végezzenek, amelyek bevételt hoznak, és azokat a tevékenységeket biztosan elvégezzék."

A szervezési tábla a bevételnövelés eszköze.

sztablaminta kLehet egy cég akár kicsi, akár nagy, bizonyos adminisztratív (irodai), termelés előkészítési, termelési, minőségbiztosítási, valamint érté- kesítési feladattípusok egyaránt fellelhetőek tevékenységeiben. Mindegy, hogy egy há- romfős kisvállalkozásról vagy egy ezer munkatársat foglalkoztató nagyvállalatról beszélünk, biztosan mindkettőnek kell új ügyfeleket szereznie, a meglévőket meg kell tartania, ki kell fizetnie a számláit, meg kell terveznie a költségeit, telephelyét rendben kell tartania, reklámoznia kell, szolgáltatásait, termelését irányítania kell. A felsorolást még sokáig folytathatnánk, és valószínűleg többnyire minden cégre igaz lenne. Amikor ezeket a elhanyagolhatatlan feladattípusokat megtervezzük és a cég munkatársaihoz rendeljük, akkor nem csak egyfajta hierarchiát határozunk meg. Logikus adminisztratív és termelési folyamatokat írunk le egy könnyen kezelhető táblázatba, ami megmutatja a cég belső áramlási vonalait, és a kimutatja a kollégák felelősségi köreit.

Egy ilyen tábla megkönnyíti a vállalkozás vezetőjének a napi feladatok kiosztását és az eredmények számonkérését.

Nem fogja mindig annak adni a feladatot, akivel előbb találkozik a folyosón, növelve ezzel a zűrzavart a termelésben, és nem fogja az egész kollektívát leszidni minden egyes hibáért, mert pontosan meg tudja állapítani, hogy ki miért felelős. A szervezési tábla innentől fogva ki fogja mutatni, hogy mit kell elvégezni a cégben, nem fognak fontos feladatok elmaradni, nem derül ki túl későn, hogy senki sem hoz új ügyfeleket, vagy pedig a konkurencia elhalássza a meglévőket, mivel a cégben senki sem tartja velük a kapcsolatot.

 

Egy ilyen táblázat alapján azután nagyon egyszerűvé válik a munkaköri leírások elkészítése és a kollégák feladatainak és a tőlük elvárt eredmények pontos meghatározása és azok ellenőrzési módjainak előkészítése.

 

A tábla minden egyes részét a cég vezetőjével úgy alakítjuk ki, hogy a területek egyenként közvetlenül vagy követve komoly mértékben képes legyen a forgalom megnöveléséhez. A tábla egy igazi pénztermelő gépezet lesz, ami nem hagyja ellustulni a vállalkozást, illetve nem hagyja, hogy életbevágóan fontos tevékenységek elsikkadjanak, hogy azután csak felesleges teendőkkel töltsék munkatársaink az időt.

 

Kérje ingyenes cégfelmérésünket MOST!

 

kattintson a linkre: INGYENES CÉGFELMÉRÉS,
vagy kattintson az e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és írjon nekünk, válaszolni fogunk
vagy hívjon minket a 06 30 361 4061 mobil-számon.

 


"Én olyan ember vagyok, aki szeret rendszerben gondolkodni. A szervezési táblában eddig csak egy szervezeti leírást láttam. De ez nem a szervezési tábla. Ez csak egy szervezeti ábra.

Most, hogy kezdem látni azt, hogy mik az összefüggések a szervezési tábla, az értékes végtermékek, a posztok, a statisztikák és a programok között, kezdek el ismét magamra találni. Ez az a rendszer, amit eddig hiába kerestem. Most kezdek ráérezni az izére. Ez egy nagyon kellemes érzés. Az igazi szervezés ettől a pillanattól kezdődik el számomra. "

Izsó László
ügyvezető igazgató
ROSS Systems Hungary Kft.