Személyzetkezelés

AMIN A VERSENYKÉPESSÉG ÁLL VAGY BUKIK

"Az emberekkel való bánni tudás tesz különbséget igazi vezető és "főnök" között."

szemelyzetMa már egyre több helyen Magyarországon is elismerik, hogy az üzleti sikert döntő mértékben meghatározza, hogy milyen munkatársakat tudunk toborozni, illetve hogyan tudjuk őket megtartani. Az ember az az erőforrás, amely elősegíti vagy akár tönkre is teheti üzleti céljainkat. Nem véletlen, hogy a multinacionális cégek rengeteg pénzt áldoznak munkatársaik képzésére, és a legsikeresebb vezetők közös jellemvonása az alkalmazottakkal való bánni tudás.

Hogyan találjak jó csapattársakat?

Hogyan motiváljam őket személyiségüknek megfelelően? Vajon tényleg igaz, hogy manapság az emberek nem akarnak dolgozni, és nehéz jó munkaerőt találni?

 

Ha a személyzet kiválasztásban vagy személyzetkezelésében adunk tanácsot, azért tudunk hatékonyak lenni, mert konzultációink során megismerjük az adott cég vezetőjét, vagy akár kulcsembereit, és emberismereti tapasztalatainkat felhasználva, a felsővezetővel ki tudunk dolgozni egy-két olyan egyszerű kiválasztási technikát, amely segíti a cégvezetést a megfelelő embert megtalálni az adott pozícióba. Köztudott, hogy a HR nem egyszerű terület, hiszen amíg az irodai berendezéseket, gépeket könnyű beüzemelni, addig egy jól termelő munkatársi közösség kialakítása már rátermett hozzáértőt kíván. Az embereknek érzelmeik, véleményeik vannak, valamint különböző élethelyzeteik, és neveltetésükből adódóan teljesen másképp reagálnak különböző élethelyzetekben. A helyes személyzet kiválasztásnak megvannak az alapelvei, amelyekkel döntő százalékban sikerül jó munkatársakat találni, a helyes betanítás és integrálás alapelveit alkalmazva pedig viszonylag hamar termelővé és elkötelezetté tudjuk tenni őket cégünk iránt.

 

Mi segítünk a vezetőnek kiválasztani a legmegfelelőbb munkatársakat, illetve kialakítani azokat a személyzetkezelési eszközöket, amelyekkel meg tudja tartani az igazán jól termelő kollégákat, és ki tudja szűrni azokat, akikre nincs szükség.

 

Kérje ingyenes cégfelmérésünket MOST!

 

kattintson a linkre: INGYENES CÉGFELMÉRÉS,
vagy kattintson az e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és írjon nekünk, válaszolni fogunk
vagy hívjon minket a 06 30 361 4061 mobil-számon.

 


"Sikerült kezelnünk a személyzeti problémákat, ami abban nyilvánult meg, hogy kipucolódtak a cégből azok az emberek, akiknek ellenszándékuk, vagy más szándékuk volt. Bár ez nem kevés embert érintett, mégsem származtak abból fennakadások, hogy tőlük megváltunk, mert beindult a folyamatos emberfelvétel, és a kiesett létszámot rövid időn belül visszatöltöttük, sőt még növekedett is a létszámunk. Az egy főre jutó forgalom, árbevétel és árrés statisztikák trendje közben mégis folyamatosan emelkedett, vagyis javult a hatékonyságunk!"

Szöllőssy András
Ügyvezető igazgató, Menet-Trend Kft.