Statisztikai menedzsment

OBJEKTÍV TERMELÉSI MÉRŐESZKÖZÖK, PONTOS HELYZETÉRTÉKELÉS

"Sokszor elegünk van már abból, hogy fogalmunk sincs, kik az igazi csapatjátékosok, és kik azok, akik csak fékezik a céget."

statmenedzsmentMég nem találkoztunk olyan cégvezetővel, aki nem akarta volna valóban objektíven mérni munkatársait, illetve tisztán és gyorsan érté- kelhetően rálátni cégének valódi termelésére, és ezekből megjósolni a vállalkozás jövőjét.

 

Amikor egy cégben feltérképezték a folyama- tokat és kialakították a munkaköröket, akkor már csak meg kell határozni az egyes munka- körök eredményeit, amiket statisztikákkal mérni is lehet. Így minden munkakört naprakészen lehet mérni, a vezetők azonnal láthatják, hogy az adott munkatárs mennyire termelékeny, mennyire segíti a cég növekedését. Objektíven képesek kiszűrni azokat, akiket érdemes előléptetni, mert hatékonyak, illetve azokat, akiket korrigálni vagy képezni, hogy jobban tudjanak termelni. Akiket pedig nem lehet képzéssel sem hatékonyabbá tenni, azoktól kétségek nélkül el tudnak búcsúzni.

 

Gyakran tapasztaljuk, hogy munkatársi statisztikák bevezetése azonnal megnöveli a termelést, hiszen a statisztikák mindenki által láthatóvá teszik munkánk eredményességét. Ki szeretné, ha a többiek eredménytelennek tartanák?

 

Ha egy cégvezető működő motivációs rendszert szeretne kialakítani beosztottai számára, nem tudja nélkülözni ezeket ez eredménymérő eszközöket. Máskülönben túl szubjektív lesz a jutalmazás. Statisztikákat nem csak a munkakörök mérésére készíthetünk, hanem a teljes cég vagy egy-egy terület fejlődésének vagy hanyatlásának megállapításához is, illetve ahhoz, hogy meg tudjuk határozni, hogy mit változtassunk, vagy mit erősítsünk meg a cégben vagy annak egy részlegében.

 

Ezek az úgynevezett menedzsment statisztikák kimutatják a cég és területei működési állapotát, megmutatják merre tart a cég, jelenleg milyen állapotban van. Léteznek olyan alapelvek, amelyeket használva az egyes állapotokat képesek vagyunk hatékonyan kezelni. Kimondottan rászabva az adott vállalkozásra, saját kezünkbe vehetjük cégünk jövőjét.

 

Mi kidolgozzuk vállalkozása legfontosabb statisztikáit és segítünk a helyes irányba terelni és tartani "hajóját" a gazdaság "óceánján"!

 

Kérje ingyenes cégfelmérésünket MOST!

 

kattintson a linkre: INGYENES CÉGFELMÉRÉS,
vagy kattintson az e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és írjon nekünk, válaszolni fogunk
vagy hívjon minket a 06 30 361 4061 mobil-számon.

 


"Egy vezető számára elengedhetetlenül fontos, hogy nézzen, elemezzen statisztikákat, valamint, hogy következtetéseket vonjon le belőlük. Ez a jövőbe látás eszköze.

Nem jóslás, inkább valószínűség számítás. Az üzleti életben mindig azok a legsikeresebbek, akik "előre látják" a jövőt. A statisztikák vizuálisan és pontosan megmutatják, mi merre tart, mit kell erősíteni, vagy mit kell megváltoztatni. Számunkra az, hogy a 33 üzletünket önmagukban és egymáshoz viszonyítva ki tudjuk értékelni, csak ezzel a módszerrel volt megvalósítható. Azelőtt napokig kerestük a hibák okait, ma pedig már percek alatt meg tudjuk állapítani, hogy mi okozta a romlást vagy a fejlődést. Könnyen vissza tudjuk keresni, hogy melyik boltban, és azon belül is kitől ered a probléma.

Látszik a munkatársakon a szemléletváltozás. Ők is azonnal látják merre tart a boltjuk, és ez motiválja őket. Úgy gondolom a statisztikák használata nagy befolyással lesz a jövőnkre, mert ez az életben maradás egyik eszköze."

Mészáros Zoltán
Elnök-vezérigazgató Hunor Co-op Zrt.