Pénzügyi tervezés

A MEGTERMELT BEVÉTEL HATÉKONY "BEFEKTETÉSE"

"A szegények spórolnak, a gazdagok befektetnek."

penzugyitervElső látásra azt gondolhatnánk, hogy egy vállalkozás pénzügyi problémáinak forrása a kevés bevétel. Ez természetesen lehet az egyik ok, amit kezelni is kell, ha igaz, de gyakran tapasztalhatjuk, hogy nem ez a helyzet.

Sokszor találkozunk olyan cégekkel, akik, amikor megnöveljük forgalmukat, még nagyobb pénzügyi gondokkal kezdenek küzdeni. Félelmetes látvány időnként, hogy minél több pénze lesz egy vállalkozásnak, annál nagyobb bajba kerül. Ennek oka az, hogy a cégvezető képtelen bánni a pénzzel, nem tudja megfelelően elosztani, kezelni. Teljesen össze van zavarodva a pénz témájával kapcsolatban, a cég bevételeit úgy kezeli, mint egy zsákot, ahonnan számolatlanul ki lehet venni bármennyit, "amíg a készlet tart". Nem tervezi meg a költségeit, nem osztja szét a bevételt, nem állít fel fontossági sorrendet, és nem addig nyújtózik, amíg az a bizonyos takaró ér. Ezért hiába növeljük a forgalmat, hiába keres egyre többet a vállalkozás, a vezető még többet és többet költ meggondolatlanul, hogy azután végül csődbe vigye magát.

Az általunk használt pénzügyi rendszer ezt a két alapvető hibát egyszerre orvosolja.

Meghatároztatja a cég teljes működési költségét, rendszerbe szedi a költség nemeket, kialakítja a számlák kifizetésének rendjét, szabályozza a kifizetéseket és a vásárlásokat. De nem csak a bevételek megfelelő kezelését rendszabályozza, hanem meg is tervezteti a forgalom megnövelését, felelőssé téve a cég vezetőit és minden munkatársat abban, hogy személyesen érje el a növekedést és az egyre nagyobb bevétel megvalósulását.

A rendszer amellett, hogy fokozottabb termelésre ösztökéli a céget, nem engedi eltékozolni a befolyt pénzösszegeket, hanem egyfajta "befektetésként" kezeli azokat. Befektetés alatt azt érthetjük, hogy odautalja a cég pénzét, ott enged vásárlásokat a cégen belül, ahol növekszik a termelés. Ha a marketing osztály nem hatékony, akkor nem enged új számítógépeket venni nekik. Ha a kiszállítási alosztály jól termel, az ügyfelek elégedettek, akkor vesz modernebb teherautókat. Mint egy jó bankár, odafekteti be a pénzt, ahonnan nagyobb hozamot kaphat. Nem engedi, hogy olyan dolgokra, olyan munkatársakra költsék a bevételt, akik nem növelik meg a forgalmat. Így megszűnnek a "feneketlen kutak" a cégben.

Mi olyan rendszert alakítunk ki, amivel elkerülheti a pénzügyi katasztrófákat, illetve ami fizetőképessé és nyereségessé teszi vállalkozását!

 

Kérje ingyenes cégfelmérésünket MOST!

 

kattintson a linkre: INGYENES CÉGFELMÉRÉS,
vagy kattintson az e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és írjon nekünk, válaszolni fogunk
vagy hívjon minket a 06 30 361 4061 mobil-számon.

 


"A pénzügyi rendszer bevezetése óta nagyobb lett a kontrollunk pénzügyeinken. Könnyebben tudunk előre tervezni a kiadásokkal és sokkal átláthatóbbak lettek a pénzmozgások. Jobban és hatékonyabban tudjuk cégünket fejleszteni, mert innentől fogva csak termelést segítő eszközökbe fektetjük bevételeinket. Ez a rendszer lényegesen elősegíti a növekedést és erősíti a pénzügyi biztonságot."

Nozdroviczká Sabina
Gazdasági Igazgató,
Nofa Trans Sped Kft.(Szlovákia)